Χαρακτηριστικά

Περιέχει φλαβονοειδή και επιδρά ευεργετικά στα κρυολογήματα, σε φλεγμονές του ανώτερου αναπνευστικού και στην καταπολέμηση της δυσπεψίας και των γαστρεντερικών διαταραχών. Επίσης, θεωρείται φυσικό αναλγητικό, αντιοξειδωτικό και αγχολυτικό.

Τσάι του Βουνού

(Sideritis spp)

Το επιστημονικό του όνομα είναι Sideritis spp.

Το τσάι του βουνού, ανήκει στην οικογένεια των χειλανθών (Lamiaceae) και στο γένος Sideritis, το οποίο περιλαμβάνει περίπου 150 είδη, που φύονται κυρίως στις παραμεσόγειες χώρες (Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Κύπρος,Τουρκία). Στη χώρα μας είναι γνωστό από την αρχαιότητα και αναφέρεται από το Θεόφραστο (372-287 π.Χ.) και τον Διοσκουρίδη (10 μ.Χ. αιώνα). Σήμερα στην Ελλάδα αυτοφύονται 17 είδη. Το επιστημονικό του όνομα είναι Sideritis spp ή αλλιώς σιδερίτης του Διοσκουρίδη.

Λέγεται ότι πήρε το όνομά του από την ικανότητά του να θεραπεύει πληγές από σιδερένια αντικείμενα ή κατ’ άλλους από το σχήμα του άνθους του που μοιάζει με αιχμή λόγχης.

Είναι πολυετές φυτό και το ύψος του κυμαίνεται από 10 εκατοστά εως 50 εκατοστά.Έχει κλάδους λεπτούς και στρογγυλούς με χνούδι. Τα φύλλα τους καλύπτονται επίσης με χνούδι, και το μήκος του κυμαίνεται από 1-6 εκατοστά, χοντρά, ελαφρώς σαρκώδη, μακρουλά, ελλειψοειδή. Τα άνθη του σχηματίζουν κορύμβους και το χρώμα τους είναι κιτρινόλευκο. Ο sideritis είναι βότανο εύγεστο και αρωματικό.

Επικοινωνήστε Μαζί μας

Προετοιμάζοντας το ρόφημα σας

Για κάθε κούπα θα χρειαστείτε να γεμίσετε με τους ανθούς του τσαγιού, ένα φίλτρο που περιέχεται στην χάρτινη συσκευασία μας και να προσθέσετε φρέσκο νερό με θερμοκρασία κοντά στους 90-95 °C (λίγο πριν βράσει). Σε 8 με 10 λεπτά το ρόφημα σας είναι έτοιμο!

Μπορείτε να προσθέσετε μέλι ή και λεμόνι για ποικιλία στην γεύση.

Το τσάι του βουνού (Sideritis) μπορεί να σερβιριστεί ως ένα εξαιρετικό ζεστό χειμερινό αφέψημα αλλά και ως δροσιστικό ποτό κατά τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες.

Βραβεία & Πιστοποιήσεις

Great Taste Awards 2018

Σχόλια κριτών (Great Taste Awards 2018)

Πολύ ελκυστικό λαμπερό χρώμα, φωτεινό με καλή καθαρότητα. Ελκυστική παρουσίαση – τα μπουμπούκια είναι ολόκληρα, φωτεινά και όμορφα. Ελαφρύ άρωμα, χλοώδης νότες στη μυρωδιά. Ντελικάτες φυτώδης, εσπεριδοειδή και διακριτικές φυτικές νότες στον ουρανίσκο. Συνολικά ένα δροσιστικό ποτό με ήπιες φυτικές και εσπεριδοειδή νότες.

Οι κριτές ένιωσαν ότι είναι ένα πολύ ευχάριστο καταπραϋντικό τσάι, κατασκευασμένο με ένα πολύ καλής ποιότητας συστατικό.

Πιστοποίηση TÜV HELLAS

Οι ποιοτικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας από την καλλιέργεια, την φάση της αποξήρανσης μέχρι και την τυποποίηση.

 

Τα προϊόντα πιστοποιήθηκαν για την βιολογική τους προέλευση ως ‘’υπό μετατροπή στη βιολογική γεωργία’’ από την TÜV HELLAS (TÜV NORD GROUP).